Cattery from Lihdanfurt is sinds 2007 een hobbycattery van Siberische katten , met zo nu en dan een nestje kittens.
De naam "Lihdanfurt"  is van oudsher de naam voor Lichtenvoorde, hier is de cattery gevestigd.
Lichtenvoorde (tegenwoordig Gemeente Oost Gelre) is een dorpje in de provincie Gelderland, ook wel  "De Achterhoek"   genoemd.
Onze katten leven samen met ons en 2 boomer hondjes in huis, ze hebben het hele huis, een mooie buitenren en een afgeschermde tuin tot hun beschikking.
Wij streven erna om mooie en gezonde kittens te fokken, de meeste kittens zullen als liefhebber dieren na een nieuw baasje verhuizen.
Omdat wij ons voor 100% voor het welzijn van onze kittens inzetten, verwachten wij onder andere het volgende van hun toekomstige eigenaars:
*Wij verwachten niet alleen een liefdevol, maar tevens ook een blijvend thuis voor onze kittens. Dit betekent dat wij er vanuit gaan, dat u zich realiseert dat een siberische kat een gemiddelde leeftijd van 10 – 15 jaar kan bereiken. Daarnaast zult u er geen probleem mee moeten hebben dat katten verharen en in hun enthousiasme misschien wel eens iets omstoten.
*Vanwege alle gevaren die buiten op de loer liggen, mag de kat niet vrij los over straat lopen. Een goede afgeschermde tuin/balkon waar ze echt niet uit kunnen en/of buitenren is uiteraard een goede optie.
*Een kat is een gezelschapsdier en kan daardoor niet al te lang alleen zijn. Houdt u hier geen rekening mee, dan zal de kat vereenzamen en waarschijnlijk vervelend gedrag gaan vertonen. Wij geven er de voorkeur aan dat ze hun leven kunnen blijven delen met een soortgenoot (dit hoeft geen siberische kat te zijn).
* Onze kittens worden geplaatst met een koopovereenkomst.

 

Wij zijn aangesloten bij stamboomvereniging N.L.K.V (Nederlandse Langhaar Katten Vereniging).

 

Graag tot ziens.....

 

Met vriendelijke groeten,

Angela