Cattery- en Kittenbeleid van Cattery from Lihdanfurt.


Wij werken niet met een wachtlijst/geïnteresseerde lijst.  Wij houden bij met wie we reeds contact hebben gehad in de periode voorafgaand aan een nestje of kort na de geboorte. Mensen welke een allergie test hebben gedaan binnen onze cattery gaan voor op andere geïnteresseerde.

De kittens groeien op bij ons in de woonkamer en mogen als ze kattenbak zindelijk zijn het  hele huis gaan verkennen, zodra ze wat ouder zijn mogen ze ook na buiten in onze kattenkennel of afgeschermde tuin, ze maken kennis met de andere katten en de 2 boomerhondjes  Hayo en Bibi, maar ook met de kleinkinderen want die komen hier ook regelmatig over de vloer, ze worden optimaal gesocialiseerd.

Voordat u bij ons op kittenbezoek komt, vragen wij u schone kleding te dragen (kleding die niet in aanraking is geweest met andere dieren) en niet eerst naar een andere cattery of asiel te gaan. Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te wassen, voordat u aan de kittens zit.

Wij maken dan graag kennis met u en u met ons en de kittens,  bij een wederzijdse klik en gebleken interesse vanuit uw kant kunt u een optie nemen op één of meerdere kittens. Uiteraard kunt u hier nog rustig een aantal dagen over nadenken. Let wel, zolang een kitten ´in optie´ staat is de koop nog niet definitief. Zodra wij de aanbetaling van u hebben ontvangen is de koop definitief en staat het kitten voor u gereserveerd. Bij een volgend bezoek zullen we dan ook de koopovereenkomst ondertekenen. Het restant bedrag dient voordien per bank of a contant bij de overdracht van het kitten te worden/zijn voldaan.

De kosten van een kitten bedragen 1100 ,00 euro (miv jan. 2024) (prijs = exclusief castratiekosten, exclusief rabiesenting voorals ze na het buitenland verhuizen).

Wij werken met een aanbetaling van € 400,00.  De kittens worden met een koopovereenkomst geplaatst.
                                                                             

Extra informatie :

*De moeder heeft de eerste weken veel rust nodig om een goede band met de kittens op te bouwen. Daarvoor kies ik er heel bewust voor, om in deze weken geen bezoek toe te laten. Na de werpkist zullen ze in een grote kittenren verblijven. Zodra de kittens uit de ren kunnen klimmen en kattenbak zindelijk zijn,  zijn ze in staat veilig tussen de andere katten en honden te lopen en gaat de ren weg.

*De kittens krijgen een ruim assortiment aan voeding gedurende de 14 weken. Ik voer diverse soorten brokken door elkaar (oa beginnend met kitten brokjes  maar na mate ze ouder worden eten ze  meestal gewoon mee met de andere brokken hier thuis, vers vlees (oa Barf/kvv) en zo nu en dan gekookte vis, maar ook een blik kattenvoer vinden ze heerlijk, alles is graan- en glutenvrij.

*De kittens worden 3 x ontwormd en met 14 weken worden ze voor controle gezien door de dierenarts en krijgen ze de eerste enting en microchip, nadien worden de stamboompapieren aangevraagd,  onze kittens verhuizen pas op een leeftijd van 15 a 16 weken, deze keuze is bewust gemaakt en in het belang van de kittens,  zodat ze zolang mogelijk bij hun moeder te kunnen verblijven.

*Wij verkopen alleen kittens aan mensen die veel liefde en zorg aan hun kat besteden en deze niet vrij op straat laten lopen, alleen buiten in een goede afgeschermde tuin/ balkon of kattenkennel waar ze dan ook echt niet uit kunnen. Wij plaatsen geen kitten dat alleen gehouden zal worden, ze verhuizen per 2 of  na een maatje die nog niet al te lang alleen is geweest, eentje die nog jeugdig genoeg is om lekker te willen stoeien met het kitten.

*Onze kittens zijn goed gesocialiseerd (met andere katten, honden en onze kleinkinderen) en met veel zorg grootgebracht.

*De aanbetaling zal niet worden geretourneerd bij annulering vanuit de kant van de koper. Daarnaast behouden wij ons het recht voor om een reservering te annuleren wanneer wij toch twijfelen aan bijvoorbeeld de situatie waar het kitten in terecht zal komen. Wanneer er dus vanuit onze kant om wat voor redenen dan ook geannuleerd wordt,  krijgt u uiteraard de aanbetaling voor het kitten binnen 3 werkdagen teruggestort.

* Binnen Nederland zullen wij geen katers voor de fok verkopen en een poesje met hoge uitzondering en dan ook alleen maar aan een geregistreerde cattery.

*HET KITTEN IS PAS GERESERVEERD VOOR U NA EEN POSITIEVE KENNISMAKING EN ONTVANGST VAN  DE AANBETALING.