Eén of twee katten?


Wij adviseren twee katten in plaats van één.

Waarom…… zult u zich wel afvragen, is het omdat ze er twee willen verkopen of zit er daadwerkelijk meer achter?

Er zijn niet echt voors of tegens aan het bezitten van één enkele kat of twee of meer katten, wij  vinden dat twee katten samen beter af zijn, dan een kat die alleen gehouden wordt.

Twee katten kunnen elkaar vermaken, vooral overdag wanneer ze alleen thuis zijn. Zij zullen dan ook minder probleem krijgen.

Aangezien katten veel aandacht nodig hebben, zal een kat alleen alle aandacht bij u opeisen, maar zijn er meerdere katten aanwezig, is het rustiger in uw afwezigheid.

De beste oefening voor een kat is een andere kat. Twee of meer katten samen zullen zich minder snel vervelen en het meubilair wordt dan ook met rust gelaten. Zij zullen elkaar van sociale interactie en andere vormen van geestelijke stimulatie voorzien.  Samen gehuisveste katten krijgen de kans om  “echt kat” te zijn.

Twee katten zullen ook schoner zijn dan een kat die alleen leeft. De katten zullen elkaars oren en vacht verzorgen en vaak wordt er op plaatsen gepoetst die de kat zelf niet kan bereiken! Een kat die een metgezel heeft zal minder snel last krijgen van overgewicht, dit omdat het meer speelt. De katten die met andere katten leven, blijven langer jeugdiger en speels op hun oude dag.

Het hebben van een tweede kat vereist geen grotere flat of huis.

Het werk wat de verzorging van twee katten met zich meebrengt,  is niet veel meer dan dat voor één kat.

Er zijn dus voordelen aan het hebben van twee katten, maar die zijn alleen van toepassing wanneer de twee katten goed met elkaar matchen en er genoeg fysieke ruimte is om samen comfortabel te leven.
Een goede oplossing is dan ook, om 2 kittens die al met elkaar opgroeien, samen te verhuizen.

Wij geven er dan ook de voorkeur aan, dat onze kittens bij hun nieuwe baasje samen gehouden wordt  met een andere kat of  eventueel een hond(je),  want een kat alleen is “geen” kat.

 

© Cattery from Lihdanfurt